У 2020 році колектив коледжу  поставив перед собою  ще вищі вимоги, адже цей рік за Резолюцією 72 Генеральної асамблеї ВООЗ було оголошено  Міжнародним роком медсестринства і цю ініціативу підтримало МОЗ України.

Високі вимоги перш за все до професійної підготовки, адже сучасна медицина  в період реформування  медичної галузі в країні потребує медсестринських кадрів нової генерації, таких, які б відповідали новій моделі медсестринства, вільно влилися в ряди на всіх рівнях надання медичної допомоги, були готові до  всіх вимог реформи.

Високі вимоги  ставляться і до формування особистості майбутнього медичного працівника, його активної громадянської позиції,  виховання  толерантності, медичної  етики та бажання надавати безкорисливу медичну допомогу тим, хто її потребує. Хто, як не майбутні медики, краще за інших розуміють ціну життя та  здоров’я і свою відповідальність за їх збереження?!

Активна життєва позиція та свідоме громадянство формується у студентів з перших днів навчання у коледжі. Адже навчально-виховний процес проводиться на демократичних, партнерських засадах між викладачами та студентами. Організовує та координує роботу педагогічного та студентського колективу Володимир Кордон.  Він всебічно сприяє розвитку у студентів засад профілактичної медицини, пропаганди здорового способу життя  як серед студентської молоді, так і серед населення міста та району.

Тому студентський колектив,  а це більше трьохсот активних молодих людей,  окрім наполегливої щоденної праці в оволодіванні професією, опанування вміннями та навиками роботи медичної сестри чи фельдшера,  беруть активну участь у  санітарно-просвітницькій  та волонтерській роботі.

 В цій діяльності волонтери користуються інформаційно-роз’яснювальними матеріалами, які надає Обласний Центр здоров’я, з яким у колективу коледжу склалися стосунки плідної тісної співпраці  протягом багатьох років.

Гуртківцями клінічних дисциплін під керівництвом Грабовської Л.М.  розроблено календар визначних дат, пов’язаних  з боротьбою та профілактикою актуальних захворювань та станів. До кожної з дат проводяться різні за  змістом та формою  публічні  студентські акції серед учнівської та студентської молоді та дорослого населення міста та району.  Наймасовішими були акції «Збережи своє серце», «Рак – не вирок!», «СТОП-СНІД», «Поборемо туберкульоз» та багато інших. Щороку до Всесвітнього дня  здоров’я проводяться тематичні заходи під гаслом, яке визначає ВООЗ.

Цьогоріч завданням волонтерського загону та колективу коледжу  стане пропаганда медсестринства, підвищення престижу медсестринських  професій та розвиток лідерства в медсестринстві.  А відтак і підняття престижу навчальних закладів, які здійснюють підготовку фахівців спеціалізації «Медсестринство». Адже за словами міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, професія медсестри – це важлива праця, яка має бути шанованою і гідно оплачуваною.