На ранок 3 квітня, у КНП «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради» на стаціонарному лікуванні знаходиться 56 хворих, зокрема 12 після хірургічних втручань. Пацієнтів готують до виписки. Ситуація контрольована.

Станом на 2 квітня 2020 року в лікувальному закладі в умовах епідемії СОVID-19 та непростої епідеміологічної ситуації завдяки ДУ Обласного лабораторного центру вірусологічної лабораторії, обстежено 90 співробітників та 13 пацієнтів з можливої первинної зони контакту (методом ПЛР). Особи, серед яких діагностовано СОVID-19, перебувають під наглядом сімейних лікарів та віднесені до легкого ступеня захворювання.
Враховуючи ситуацію та виконуючи вимоги протиепідемічного режиму хірургічний корпус КНП «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради» закрито на карантин, припинено планову госпіталізацію хворих. Медперсонал хірургічного корпусу: 6 відділень знаходяться на самоізоляції, що значно знижує вірогідність подальшого поширення захворювання.

Проведено остаточниу дезінфекцію бригадою ДУ Вінницького обласного лабораторного центру хірургічного корпусу (6000 м2), поліклінічного відділення (1000 м2). Співробітниками закладу виконуються всі рекомендації лікарів-інфекціоністів. Заклад забезпечений дезрозчинами, рукавичками, дезінфікуючими ковриками. Після проведення всіх епідеміологічних та карантинних заходів роботу відділень буде відновлено для надання медичної онкологічної допомоги пацієнтам.

Наразі в КНП «Подільського регіонального центру онкології Вінницької обласної Ради» обмежено функціонують: поліклінічне відділення хіміотерапевтичне відділення, радіологічне відділення, рентгенологічне відділення, ендоскопічне відділення, УЗД діагностики, цитологічна лабораторія, відділення радіонуклідної діагностики.

Адміністрація закладу робить все можливе для запобігання подальшого поширення захворювання та інфікування пацієнтів та медперсоналу.
Колектив закладу обурений неправдивою інформацією мас-медіа. Медичні працівники в першу чергу - люди, які перебувають у групі високого ризику до того ж постійно працюють в умовах підвищеної небезпеки та стресу і також можуть хворіти.
Увесь світ, у тому числі й засоби масової інформації, мобілізувалися на підтримку медичних працівників, тільки у нас складається враження про зворотну ситуацію. У світлі сьогоднішніх подій працівники ЗМІ висвітлюють ситуацію у вигідному для них світлі, принижуючи та дискредитуючи працю медиків.

З метою виключення поширення неправдивої інформації у сфері мас-медіа керівництвом закладу «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради» було надіслано звернення з роз’ясненням ситуації, яка склалася.
Шановні працівники мас-медіа, закликаємо Вас, у важку хвилину для країни та всього світу наповнювати стрічки та шпальти позитивними новинами та дійсно корисною інформацією!

Прес-служба ДОЗ ОДА