-На сьогодні в області вісім пацієнтів повністю одужали. ПЛР-тестування, які проводилися двічі, показали негативний результат два рази поспіль- повідомив Владислав Скальський.

 

Коментуючи ситуацію в області щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію, голова ОДА зазначив: «За інформацією Вінницького обласного лабораторного Центру МОЗ України, станом на 12 квітня в області з початку спостережень зареєстровано 318 підозр на коронавірусну інфекцію. У 174 випадках було виявлено коронавірус, в тому числі в 11 дітей. Четверо з них  - з м.Гайсина, а також ще чотири дитини з м.Вінниці. Коронавірус серед дітей виявлено в Чернівецькому, Вінницькому та Томашпільському районі, де зареєстровано по одному випадку захворювання серед дитячого населення».

Лабораторно підтверджені випадки COVID – 19 зареєстровані: у місті Вінниці - 89, у Калинівському районі – 15, у Тростянецькому районі – 14, у Гайсинському, Вінницькому, Ямпільському, Немирівському, Погребищенському та Козятинському районах зареєстровано по 4 випадки в кожному, а в Хмільницькому, Жмеринському та Томашпільському районах –  по 3.  В Крижопільському, Липовецькому та Барському районах лабораторно підтверджено по 2 випадки, а в м. Ладижин, Чернівецькому та Тиврівському районах –  по 1 випадку.

Так, за добу на Вінниччині виявлено 23 нових випадки зараження на коронавірусну інфекцію.

За словами очільника області, на сьогодні в осередках спалаху коронавірусної інфекції обстежено 318 осіб з підозрою на захворювання, а також 2276 контактних особи. З профілактичною метою було обстежено більше 30 осіб, які перебували в обсервації.

Крім цього, за добу було проведено 8 дезінфекцій в осередках спалаху.

«На стаціонарному лікуванні наразі знаходиться 41 пацієнт, на амбулаторному – 133. Серед важких пацієнтів - одна жінка в Калинівській центральній районній лікарні. Сьогодні зранку її переведено на апарат штучної вентиляції легень. На жаль, у жінки важка супутня патологія серцево-судинної системи», - розповів Владислав Скальський.

Під час брифінгу голова ОДА поінформував про роботу мобільних медичних бригад, кількість яких на Вінниччині становить 69. За його словами, лише за минулу добу їм вдалося провести більше 340 досліджень, однак, ще 400 досліджень опрацьовуватимуться сьогодні та завтра.

Сьогодні очільник області також звернувся до медичних працівників, зауваживши: «Хочу звернути вашу увагу, що 64 випадки захворювання на коронавірусну інфекцію  в області зареєстровані серед наших медичних працівників. Я хочу звернутися саме до вас! Сьогодні ми всі працюємо зовсім в інших умовах. З цими умовами зіткнувся весь світ. Ніхто не був готовий до цієї ситуації, жодна країна в світі не була готова до пандемії коронавірусу. Але саме ви є надією в очах людей, саме ви є воїнами світла в умовах сьогодення.  І я закликаю вас до максимальної відповідальності та свідомості,  адже у цій ситуації саме ви маєте бути прикладом для інших».