Калинівська центральна районна лікарня є  четвертим закладом першої черги першої хвилі обласної  госпітальної бази для лікування хворих на Covid-19, тож під час робочої поїздки до Калинівського району, 15 квітня, голова облдержадміністрації Владислав Скальський  відвідав медичний заклад та ознайомився з  його роботою та оснащенням для надання допомоги хворим на COVID-19.  

Голова  облдержадміністрації  оглянув корпус №2 для хворих на коронавірусну інфекцію  та  інфекційне відділення, яке було в рекордні строки відремонтоване й відновлене і вже готове приймати пацієнтів. В результаті  реконструкції тут  було  облаштовано 4 повноцінні бокси, 2 ліжка в напівбоксах і ще 9 палат на 2 ліжка кожна.

«Це відділення  загальної інфекції, воно не спеціалізоване для лікування коронавірусу,- зазначив Владислав Скальський.- Щодня ми контролюємо забезпечення засобами індивідуального захисту, особливо тих закладів, які входять до першої черги першої хвилі  допомоги при коронавірусній інфекції. Калинівська центральна районна лікарня є  четвертим закладом першої черги першої хвилі,тож я  маю оперативну інформацію про наявність в лікарні  засобів захисту: наразі костюмів  біозахисту одноразових -  є 303, багаторазових  – 100, масок медичних  – 13тис 700штук, захисних масок №95  – 400штук, № 99 – 120 штук, рукавичок одноразових  –  2 тис 800 пар, респіраторів FFP-2   –  716, FFP-3  – 200,захисних окулярів багаторазового використання   – 190,захисних щитків  – 64, дезінфекційних засобів   – 93 л, антисептичних засобів для рук  – 19 л, наборів пробірок для ПЛР-тестів  – 400, швидких тестів – 381». 

Голова ОДА підкреслив , що  медичні заклади області відучора отримали новий наказ ДОЗ щодо посиленого використання засобів індивідуального захисту.

«В першій хвилі обласної  госпітальної бази для лікування хворих на Covid-19: розгорнуті 524 ліжка. Заклади, що входять до першої черги:  Вінницька міська клінічна лікарня №1, Вінницька обласна дитяча інфекційна лікарня, Вінницька центральна районна клінічна лікарня» Вінницької районної ради та «Калинівська центральна районна лікарня Калинівської районної ради. Саме в цих 4-х закладах розгорнуто 226 ліжок спеціально для Covid-позитивних пацієнтів. Сьогодні ми маємо трохи більше як 50 госпіталізованих хворих, з яких двоє пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ»,- зазначив голова ОДА.