«Сьогоднішня сесія вперше в історії сесійних засідань Вінницької обласної Ради відбудеться в онлайн форматі, і я переконаний, що ми плідно і цілеспрямовано попрацюємо. Питання, які будуть винесені на розгляд сесії, це, в першу чергу, рішення щодо розподілу залишків коштів загального та спеціального фондів обласного бюджету, в загальному обсязі 460 млн 900 тис. грн», –  повідомив Владислав Скальський. Голова ОДА зазначив, що вільний залишок коштів загального фонду складає 244 млн грн, решта – це спеціальний фонд.

«Які основні напрямки? В першу чергу, звісно, це Департамент охорони здоров`я облдержадміністрації – 98,6 млн грн. Окрім того, майже 30 млн грн спрямовуємо на покращення роботи і функціонування телемедицини шляхом розширення ДАТА-центру комунальної установи ТМО «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Ми пропонуємо спрямувати 63 млн грн на придбання службового автотранспорту для медичних працівників амбулаторій загальної практики сімейної медицини, відтак, посилити їх оснащення і можливість якнайкраще виконувати свої функції по обслуговуванню пацієнтів, з якими укладено декларації», – зауважив посадовець.

Також голова ОДА повідомив про спрямування додаткових коштів на реалізацію заходів у боротьбі з пандемією: «Загалом, з самого початку було виділено 16 млн грн, нещодавно додано розпорядженням голови ОДА ще 3 млн грн. Додатково передбачаємо зараз 3,7 млн грн, а також в резерві маємо 18 млн грн, які розподілятимуться за потребою рішенням обласної бюджетної комісії».

В ході брифінгу Владислав Скальський зазначив: «Забезпечуємо додаткові кошти для Департаменту освіти і науки ОДА, 300 тис. грн – управлінню культури і мистецтв ОДА; 3,4 млн грн – Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури ОДА; 9,7 млн – Департаменту будівництва, містобудування та архітектури ОДА, в тому числі, 9,5 млн грн на будівництво та ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини; Управлінню дорожнього господарства ОДА – 68,2 млн грн на ремонт і утримання автомобільних доріг Вінницької області, в тому числі, вулиць комунальної власності в населених пунктах області; Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА виділяємо додатково 1,7 млн грн; Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА – 30,7 млн грн на реалізацію природоохоронних заходів».

Він повідомив, що обласна державна адміністрація пропонує забезпечити Департамент фінансів ОДА ресурсом в 224 млн грн, серед яких – нерозподілені залишки трансфертів з державного бюджету – 118 млн грн, на будівництво та ремонт амбулаторії загальної практики сімейної медицини розподілено 97,2 млн грн, а також 6,5 млн грн – на виконання заходів обласної Програми підтримки утримання об`єктів спільної комунальної власності територіальних громад області.

«Це основні напрямки, куди ми пропонуємо розподілити вільні залишки загального та спеціального фонду обласного бюджету, але, безумовно, головний аспект – це  постійне фінансове забезпечення і готовність оперативно надавати фінансовий ресурс на подолання коронавірусної інфекції», – наголосив голова обласної державної адміністрації.