Тести дають змогу медикам усього за 15 хв діагностувати захворювання та ізолювати його носіїв, щоб запобігти поширенню вірусу.

Вінницька обласна державна адміністрація сьогодні постійно наголошує на необхідності об’єднання зусиль влади, бізнесу, громади, яку представляють благодійні фонди та волонтерські організації, у боротьбі з пандемією.

Заступниця голови ОДА Наталя Заболотна зауважила, що, незважаючи на пом’якшення карантину, необхідно дотримуватимуся всіх обмежувальних заходів, берегти своє здоров’я та оточуючих, тому розслаблятися ще зарано.

Нагадаємо, що станом на сьогодні на Вінниччині зафіксовано 580 випадків захворювання на коронавірус, 309 осіб одужало.

«Бригади екстреної медичної допомоги щоденно зустрічаються з хворими, — зауважив медичний директор Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Станіслав Скоробагач. — Тести будуть розподілені між вісьмома філіями Центру екстренної медичної допомоги області. Ми вдячні Фонду Рената Ахметова за те, що в нас тепер є такі тести, вони допоможуть виявити носіїв вірусу, тобто людей, в яких хвороба протікає безсимптомно. Ми обов’язково проведемо тестування серед усіх працівників служби екстреної медичної допомоги», — запевнив він.

Окрім того, керівник закладу повідомив, що в цілодобовому режимі наразі в області працює 119 бригад швидкої медичної допомоги, щоденно близько 370 працівників виїжджає на понад 500 викликів. За його словами, сьогодні, дякуючи допомозі держави та волонтерів, служба повністю забезпечена всім необхідним.