Одним із пріоритетних напрямків сьогодні є максимальне наближення кваліфікованої медичної допомоги до пацієнта в цілодобовому режимі, – прокоментувала подію директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна. – Саме зміцнення матеріально-технічної бази сільських амбулаторій та центрів первинної медико-санітарної допомоги,  дає можливість покращити надання меддопомоги на місцях, у найвіддаленіших куточках нашої області.

Службові автомобілі «Renalt Duster», закуплені за рахунок коштів субвенції з державного бюджету, місцевих бюджетів на розвиток системи охорони здоров’я сільської місцевості, вже зараз відправляються у глибинку.

 Ключі від новеньких авто отримали головні лікарі  амбулаторій загальної практики сімейної медицини Жмеринського, Шаргородського, Чечельницького, Ямпільського,  Тростянецького, Погребищенського, Тульчинського, Немирівського, Томашпільського, Могилів-Подільського, Крижопільського районів області.

У 2018-2020 рр. на Вінницьку область виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання 155 одиниць службового автотранспорту для амбулаторій загальної практики сімейної медицини на суму 77,5 млн. грн, у т.ч. співфінансування з місцевих бюджетів – 7,8 млн. грн. всього на загальну суму 85,3 млн. грн.

У жовтні 2020 року закуплено 23 автомобілі на суму 12,66 млн. грн., у т. ч. за рахунок державного бюджету 11,5 млн. грн.  і співфінансування з місцевих бюджетів 1,16 млн. грн.

 Всього до жовтня у 2020 році було закуплено 97 автомобілів на суму 61,02 млн. грн.  До кінця поточного року заплановано закупити ще 4 автомобілі для сільської медицини.