За минулу добу в Україні щеплено проти коронавірусу 93 186 людей, загалом щеплення отримали 2,6 млн українців. МОЗ України поставив перед усіма регіонами завдання покращити охоплення та нарощувати темпи вакцинації, аби до вересня поточного року охопити якомога більше людей. Згідно планування – не менше 100 тисяч нових щеплених за добу в Україні.

З регіонами говорили про посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням. Головне завдання - надання оперативної інформації про наявність вакцин, про те, хто на яку вакцину і коли може претендувати ( відповідно до Дорожньої карти вакцинації від COVID-19). А також про доведення до населення точної інформації про адреси та графіки роботи Центрів масової вакцинації та пунктів щеплення.

Нагадаємо, що вакцинацію від ковід-19 проводять трьома видами вакцин: AstraZeneca (CoviShield), Pfizer-BioNTech, CoronoVac. Усі три безпечні, пройшли випробування, схвалені до екстреного використання ВООЗ. Їхня ефективність доведена, вони офіційно зареєстровані в Україні. Запаси вакцин постійно оновлюються, зокрема вчора область отримала чергову поставку Pfizer-BioNTech та CoronoVac. На днях планується AstraZeneca (CoviShield).