Враховуючи той факт, що умови зберігання вакцин Pfizer-BioNTech було змінено - заморожену вакцину можна зберігати при температурі +2 до +8 °C, 1 місяць – це потребує оновлення логістичного сценарію та додаткове навчання персоналу. Для покращення організації ефективного постачання вакцин проти COVID-19, ЮНІСЕФ організовує Національний тренінг «Постачання вакцин проти COVID-19, логістика та холодовий ланцюг +2 до +8 °C».
Тренінг організований спільно з Центром громадського здоров'я МОЗ України
Основна його мета – підвищити знання та навички персоналу обласних закладів. Відповідального за отримання, зберігання та видачу вакцин з питань холодового ланцюга та логістики вакцин проти COVID-19.
Участь у всеукраїнському тренінгу взяли представники Вінницької області. Зокрема заступник директора Вінницького обласного центру громадського здоров’я Олег Лук’янович.
Учасники розглядатимуть питання пов’язані з вимогами для холодового ланцюга при транспортуванні та зберіганні вакцини (+2 °C до +8 °C), обговорять оновлені вимоги для холодового ланцюга при транспортуванні та зберіганні вакцин Pfizer-BioNTech.
Присутні отримають додаткову інформацію щодо стандартних операційних процедур при отриманні, зберіганні та видачі вакцин проти COVID-19 та щодо реагування на надзвичайні ситуації.
Окремо учасники розглянуть питання видачі та транспортування вакцин, а також введення даних за допомогу електронної системи.