Сьогодні у м. Вінниці фахівці #Вінницького_обласного_клінічного_центру_інфекційних_хвороб» тестують на ВІЛ та гепатити.
Соціальні працівники #Вінницького_обласного_відділення_Мережі_людей_які_живуть_з_ВІЛ закликають населення міста пройти тестування, проводять профілактичні консультації щодо важливості знати про свій діагноз, роздають інформаційні матеріали та засоби захисту-презервативи.
Акція проходить завдяки фінансовій підтримці #МіжнароднийБлагодійнийФондАльянсГромадськогоЗдоровя
В рамках тижня тестування до Дня гепатитів з 26 до 30 липня на Європейській площі проводиться забір крові на наявність антитіл до ВІЛ, та гепатитів.
-Протягом трьох днів було обстежено 260 мешканців. Виявлено один випадок захворювання на гепатит B, вісім випадків гепатиту C. З них троє, які знали про свій статус та прийшли зробити повторне обстеження. Інші - скеровані на дообстеження. Усім розповідаємо про те, що вони можуть отримати безоплатну терапію для лікування гепатиту C. На сьогодні уже є наявні препарати, - говорить Інна Дидь – керівник організаційно-методичного відділу клінічного Центру інфекційних хвороб
Вона додає, що люди, у яких виявили гепатити у травні - сьогодні мають змогу отримати безкоштовні препарати, надані Центром громадського здоров’я МОЗ України.
-Коли ми бачимо результати акції, стає розуміло наскільки прихованою є масштабність захворювання на гепатити. Лише за три дні тестування маємо близько десяти виявлених випадків захворювання. Для порівняння - у Вінниці за перше півріччя 2021 року було виявлено тільки 5 випадків гепатитів. Вважаю, що подібні акції мають позитивний ефект, адже за умови регулярного тестування на гепатити можна буде вчасно дізнатися про інфікування та якомога раніше розпочати лікування, а це своєю чергою рятує життя, - коментує керівник Вінницького обласного центру громадського здоров’я Олександр Мельник.

Возможно, это изображение (4 человека и люди стоят)

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и на открытом воздухе)