Сертифікати про закінчення навчання в актовій залі Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М. Пирогова отримали ще 162 медичних працівника. Завтра вони готові приступити до масової вакцинації мешканців Вінниччини.
Завдяки регулярному проведенню таких навчань медики з різних куточків Вінниччини, навчалися працювати з вакцинами від гострої респіраторної хвороби COVID-19, вносити дані про вакцинацію до електронної системи та формувати відповідні звіти. Поновлення знань щодо техніки щеплень проти COVID-19, діагностики анафілаксії та першої допомоги – усе це стало запорукою ефективної роботи мобільних бригад, пунктів щеплень та Центрів масової вакцинації області. – прокоментував директор Вінницького центру громадського здоров’я Олександр Мельник. – Зі слухачами працює команда регіональних тренерів. Медики постійно отримують повноцінну інформацію щодо доставки вакцини, графіку її розвезення та термінів використання, а також умов зберігання.
Безумовно навчання додали впевненості тим, хто працює у вакцинальній кампанії, – підкреслив заступник директора Вінницького центру громадського здоров’я Олег Лук’янович, – щодо безпечності вакцин, вдосконалення навичок комунікації з пацієнтами, які вагаються стосовно проведення імунізації. Протягом тренінгових занять медпрацівники вивчають характеристику вакцин, їхню ефективність, показання та протипоказання до щеплення.
 За час роботи навчальних курсів, а сьогодні – це вже 33-й(!) випуск, – вакцинальна кампанія в області триває досить потужно. Продовжуватимемо підготовку фахівців і надалі.
 
Возможно, это изображение (3 человека и люди стоят)
 
Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и в помещении)
 
Возможно, это изображение (1 человек и в помещении)