Ну зустрічі Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відзначив, що у 2022  рік медична галузь входить із зростання базової заробітної плати. Для лікарів на рівні 20 тисяч гривень та 13,5 тисячі гривень для середніх медичних працівників. Для цього є відповідні кошти у Програмі медичних гарантій на 2022 рік.

Основною темою колегії стали питання охорони здоров’я материнства та дитинства.  

«Статистика, яку маємо наразі по материнській та малюковій смертності, все ще не на тому рівні, який би хотілося мати. Саме Волинська область була однією із пілотних по запровадженню нового підходу до перинатальної допомоги. Волинський перинатальний центр - це потужний та сучасний заклад, який надає якісні медичні послуги, як вагітним і породіллям, так і новонародженим. Також заклад забезпечує неонатальний скринінг для 5 регіонів (Волинська, Житомирська, Рівненська, Тернопільська та Вінницька області). Колектив готовий до того, щоб включитися до розширення програми неонатального скринінгу з 4 до 21 рідкісного захворювання», - зазначив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

У 2022 році плануються запуск розширений неонатального скринінгу (на 21 хворобу) по всій країні, відповідні кошти на це передбачено у бюджеті на наступний рік.

 «Питання перинатальної допомоги завжди є важливим. Важливо щоб цей напрямок медичної допомоги активно розвивався. Адже останні роки статистика нам говорить про те, що все більше жінок планують свою вагітність після 35 років. І тут потрібно проводити медико-генетичного обстеження з сучасною пренатальною діагностикою. Ми готові на Вінниччині впроваджувати нові методи перинатальної допомоги», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна.