Участь у засіданні Колегії взяли: Валерій Коровій – голова облдержадміністрації, Михайло Каменюк – заступник голови Вінницької облради, Ярослав Хребтій – голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення, Людмила Грабович – директор Департаменту охорони здоров’я ОДА,  представники профспілкових організацій, обласні позаштатні фахівці.

Мета зібрання – обговорити основні позитивні та проблемні моменти розвитку галузі медицини за перше півріччя 2017 року. Окреслити перспективи та завдання на наступне півріччя.

Обласна державна адміністрація велику увагу приділяє галузі охорони здоров’я. На цьому наголосив Валерій Коровій – голова облдержадміністрації  під час свого звернення до учасників Колегії. Він окреслив основні етапи реформування медицини в Україні і наголосив, що лікарям необхідно проводити серйозну інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення та медиків, щодо основних моментів медичної реформи.

-Усі спірні питання потрібно обговорювати спільними зусиллями. Будь-яка дискусія  - шлях до вирішення проблеми та змін на краще, – додав очільник облдержадміністрації.

Людмила Грабович під час засідання повідомила,  що сукупний бюджет  галузі охорони здоров’я області на 2017 рік склав 2853,1 млн. грн., і за I півріччя профінансовано 1350,3 млн. грн. Це дає змогу відчути деякі позитивні зміни у медичній сфері.

Зокрема покращується матеріально-технічна база сімейної медицини, відкриваються та оновлюються відділення та кабінети спостереження (кабінет катамнезу у Вінницькій дитячій обласні лікарні), у області за поточний період не зареєстровано жодного випадку захворювання дітей з онкопатологіями, гепатитами С і В.

Значний прогрес досягнутий у служби екстреної медичної допомоги. Покращився рівень надання допомоги пацієнтам з гострим коронарним синдромом.

Окремим питанням, що цікавило медиків та громадськість було виконання Урядової Програми «Доступні ліки». Надія Марусяк - заступник директора Департаменту охорони здоров’я  ОДА зазначила, що станом на 15 липня 2017 року лікарями виписано 326 тисяч рецептів, а з них реалізовано 231 тисячу рецептів.

Натомість, проблемними залишаються питання  імунопрофілактики населення, кадрового забезпечення медичних закладів, підвищення кваліфікації медичних працівників.

Результатом роботи колегії стало підведення підсумків роботи медичної галузі в першому півріччі, глибокий аналіз недоліків та окреслені перспективи на друге півріччя поточного року.

 

 

 

 

 

 

 

 

28.07.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА