Лікарі Клінічного центру інфекційних хвороб надали консультації та протестували на ВІЛ та гепатит В 260 відвідувачам медичної локації. Серед протестованих не виявлено жодного позитивного результату на ВІЛ, та гепатит В.  

 «Виявлено 2 позитивні результати тестування на інфекції, які передаються статевим шляхом та 6 позитивних результатів на гепатит С. Одна людина, у якої виявлено гепатит С, при попередніх виїздах, уже пройшла дообстеження та розпочала безкоштовно лікування на нашій клінічній базі», - повідомили у Клінічному центрі інфекційних хвороб. 

 Фахівці Подільського регіонального онкоцентру, а саме онкодерматолог, оглянув 246 пацієнтів. З них 181  - мають дерматологічні захворювання, 56 - передрак, 9 – онкологічні захворювання.  

 Лікарі обласного клінічного високоспеціалізованого ендокринологічного центру проконсультували та виміряли рівень цукру в крові 250 пацієнтам. З них  60 - відправили на дообстеження патології щитоподібної залози. Вперше цукровий діабет діагностували у понад 30 пацієнтів.

 Спільно з мобільними бригадами працювали й фахівці Вінницького обласного центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Розповідали відвідувачам медичних локацій про профілактику різних хвороб, важливість вакцинації. Під час акції 88 мешканців області вакцинувалися від COVID-19, дифтерії та правцю.  

 «Ми бачимо, що такі акції важливі та необхідні для наших людей. Бо наприклад 56 пацієнтів діагностували передрак, а це врятовані життя. Тому продовжуємо працювати далі, й слідкуйте за анонсами виїздів мобільних бригад у своїх громадах», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

 Відзначимо, що акція проходить за ініціативи Вінницької ОВА та при підтримці Начальника ОВА Сергія Борзова.