Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко провів селекторну нараду з керівниками департаментів та представниками військових адміністрацій.

 

☝Віктор Ляшко наголосив на трьох пріоритетах для керівників медичних закладів:

✅Розвиток або ж створення сучасних реабілітаційних відділень.

✅Забезпечення безбар'єрності.

✅Створення системи кондиціонування.

 

⚡За словами Міністра, кожна кластерна лікарня має мати сучасне реабілітаційне відділення.

 

"Гарний тон нам задав центр RECOVERY. Це  той приклад, як має виглядати реабілітаційне відділення.  До цього ми маємо йти. Реабілітація - ТОП 3 пріоритетів, про які наголошує Президент. Ваші лікарні мають бути комфортні для пацієнтів. Палати й ординаторські мають бути облаштовані системою кондиціонування. Вбиральні мають відповідати всім вимогам безбар'єрності. Це потрібно почати робити вже сьогодні", - наголосив Віктор Ляшко.

 

Директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Ольга Задорожна зазначила, що до спроможної мережі закладів охорони здоров’я Вінницької області увійшли 7 кластерних багатопрофільних лікарень:

 

✔Вінницька міська клінічна лікарня №1

✔Вінницька міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги

✔Хмільницька центральна  лікарня

✔Гайсинська центральна районна лікарня 

✔Жмеринська центральна районна лікарня

✔Могилів-Подільська окружна лікарня інтенсивного лікування

✔Тульчинська центральна районна лікарня

 

"Усі ці заклади повинні мати реабілітаційні відділення. Такі вимоги були при створені кластерної мережі. П'ять з них їх не мають, тому зустрічатимемося з головами територіальних громад, директорами лікарень і говоритимемо як можна розв'язувати це питання",- сказала Ольга Задорожна.