Переобладнали палати, аби було зручно для пацієнтів. Оновили маніпуляційну, санвузли, душові, кімнату для працівників. З обладнанням допомогли благодійні організації.

Ремонтні роботи розпочали наприкінці минулого року. Робили все власними силами.

«З бюджету виділили кошти на матеріали, а усі роботи проводили працівники господарського відділу лікарні. Тепер за таким прикладом робимо ремонт у терапевтичному відділенні. Тут плануємо облаштувати реабілітаційне відділення на 20 ліжок.  У громаді є багато оборонців, які потребують реабілітації, тому таке відділення необхідне», - розповів голова Калинівської територіальної громади Василь Поліщук.

У харчоблоці замінили електропроводку, демонтували стару плиту та під’єднали нову систему для подачі та очищення води, встановили нові витяжки. Встановили нове обладнання, яке передали благодійники з Франції, А саме: пароконвектомат для випікання та тушкування, піч для випікання піци, газові сковорідки, котел газовий, жарові поверхні, стерилізатори для посуду та ножів, електром’ясорубку, мікрохвильову піч, кухонний комбайн, блендер, візочки для пересування по кухні, різноманітні стелажі, шафи, столи та посуд.

 «Це приклад якісної співпраці між керівництвом лікарні й територіальною громадою. Адже, власником лікарні є територіальна громада, й тут ми бачимо, що медичний заклад має підтримку. Це дуже важливо. Питання реабілітації зараз гостро стоїть для кластерних лікарень, а от Калинівська лікарня – заклад загального профілю, і це для них є не обов’язковим. Однак, вони уже розпочали роботу у цьому напрямку.  Важливо, що заклад під час війни продовжує розвиватися й дбає про своїх пацієнтів», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.