У Вінницькій області цьогоріч було виписано 438 565 електронних рецептів на «Доступні ліки». За цим показником Вінниччина є одним з лідерів серед регіонів України.

 

На Вінниччині сьогодні працює команда НСЗУ на чолі з Головою Наталією Гусак.

 

Разом із Начальником ОВА Сергієм Борзовим зустрілися з журналістами. 

 

Наталя Гусак зазначила, що попри  воєнний стан, програма реімбурсації продовжує розширюватись. У серпні додали ще два напрями: тест-смужки для пацієнтів з інсулінозалежним діабетом та знеболювальні для паліативних хворих.

 

Наталя Гусак наголосила, що задля розширення доступності програми реімбурсації «Доступні ліки» для пацієнтів  необхідна  тісна взаємодія Національної служби здоров'я України з місцевою владою. Зокрема аналіз наявної на місцях аптечної мережі у співвідношенні з кількістю жителів громад, стимулювання аптек доєднуватися до програми, розв’язання проблем транспортного сполучення з населеними пунктами, де є аптеки з «Доступними ліками». Також необхідно покращувати інформування пацієнтів про можливості й переваги програми «Доступні ліки».

 

"Немає  аптек та аптечних пунктів в   3-х центрах територіальних громад с.Якушинці   (Якушинецька громада Вінницького району), с.   Яришівка  (Яришівська громада Могилів-Подільського району),  с. Кунка (Кунківська громада Гайсинського району).  У Гайсинському районі є селище Ситківці де відстань до найближчої аптеки 19 км, ще більша відстань у селі Лемешівка Хмільницького району, тут до найближчої аптеки – 21 км. Нещодавно Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Працюємо над цим питанням" , - наголосив Сергій Борзов.