Тож, аби пацієнти отримали якісну і фахову медичну допомогу,  їх мають доправляти у профільні медичні заклади.   Саме у цих закладах, вони отримають якісну діагностику та ефективне лікування. 

 

Стан якості надання медичної допомоги  при гострому інсульті обговорили сьогодні під час наради з провідними фахівцями та  директорами обласної клінічної лікарні ім. Пирогова, психоневрологічної лікарні ім. Ющенка та обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 

 

Одна із проблем - нестача лікарів неврологів в обласній клінічній лікарні ім. Пирогова та психоневрологічної лікарні ім. Ющенка.

 

“Нещодавно ми були на нараді у Міністерстві охорони здоров’я України, де теж обговорювалися надання допомоги пацієнтам із гострим мозковим інсультом.  Сьогодні у нас 9 закладів у мережі, які надають таку допомогу і 15 поза мережею. Наприклад, у Козятині пролікували 88 пацієнтів з інсультом. Вони не мають відповідного пакета з НСЗУ, не роблять тромболізис, але й пацієнтів не відправляють згідно з затвердженими маршрутами. А от  Немирів, має відповідний пакет, але з початку року не провели жодного тромболізису. Хома й мали 39 пацієнтів, з яких 8 померло. Тому, ми маємо пропрацювати шляхи покращення надання якісної медичної допомоги.  Поступово зростає кількість хворих, яким проводять тромболітичну терапію, тромбоекстрацію, ангіопластику. Тому потрібно розширювати ліжковий фонд для допомоги інсультним хворим, покращення якості по наданню допомоги пацієнтам з геморагічними інсультами, вирішення питання по проведенню тромбекстракціі, ангіопластики при геморагічних інсультах”, - наголосила під час наради директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. 

 

Вчасно надана медична допомога при гострому мозковому інсульті - це збереження людського життя! 

Трансплантація рятує життя!