У супроводі керівництва району представники обласної державної адміністрації взяли участь в урочистому відкритті амбулаторії загальної практики  сімейної медицини в селі Жежелів.

Сьогодні зусилля всіх рівнів влади спрямовані на покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я та надання якісних медичних послуг населенню. Незважаючи на всі складнощі, обласна та районна влада знаходять можливості для покращення та удосконалення такої важливої для населення галузі.

Тож сьогодні перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко та голова Козятинської районної державної адміністрації Олег Оркуша урочисто відкрили в селі Жежелів амбулаторію загальної практики – сімейної медицини, ремонтні роботи в якій були розпочаті ще з  2013 році за ініціативи Олександра Дземи, який на  той час був головним лікарем КУ «Козятинський районний медичний центр первинної медико-санітарної допомоги». У  2015 році за ініціативи  Олени Іванчук – голови ГО «Суспільні ініціативи Козятинщини» - був розроблений Проект «Крок до лікаря», завдяки якому   було отримано 133 тис. грн.  коштів, а саме: 58,8 тис. з обласного бюджету, 35 тис. грн. з районного бюджету,  10 тис. грн. – кошти  місцевих  підприємств, 29,2 тис. грн. – з бюджету сільської ради.

Також  надавалась спонсорська допомога будівельними матеріалами для проведення зовнішніх та внутрішніх ремонтних робіт місцевими підприємствами  ПАТ «Жежелівський кар’єр» та ТОВ «Жежелівський каолін».

У 2016 році Жежелівський медзаклад офіційно набув статус амбулаторії. І завдяки зусиллям представників влади протягом 2016-2017 років було завершено реконструкцію об’єкту – як яскравий приклад дієвої взаємодії всіх рівнів влади.

Не тільки мешканці Жежелева, а й жителі навколишніх сіл тепер зможуть в повному обсязі отримувати якісну первинну медичну допомогу в сучасному медичному закладі, який розташовано поруч з будівлею сільської ради. Зараз тут повністю відремонтоване приміщення, облаштовано кабінети для лікарів.

Перший заступник керівника області Андрій Гижко, який від імені голови облдержадміністрації Валерія Коровія звернувся до громади села Жежелів, привітав мешканців з такою визначною подією та побажав всім присутнім, у першу чергу, міцного здоров’я та подальшого розвитку територіальної громади. «Для обласної влади дуже важливо, щоб мешканці міст, сіл та селищ мали змогу отримувати кваліфіковану медичну допомогу. Відкриття цієї амбулаторії є прикладом того, як в сучасних умовах ми можемо вирішувати питання розвитку медичної та соціальної сфер», - наголосив Андрій Гижко.

Прозвучали слова подяки та привітання й від голови райдержадміністрації Олега Оркуші: «Я щиро радий тому, що ми сьогодні відкриваємо сучасну амбулаторію. В першу чергу хочу висловити подяку керівництву обласної державної адміністрації, сільської ради та спонсорам, адже завдяки їх підтримці реалізовано цей проект. Спільними зусиллями ми здійснили потрібну й нелегку роботу. Тепер у мешканців є все необхідне для отримання якісної та швидкої медичної допомоги. Відкриття оновленої комфортної амбулаторії – це важливий крок, який здійснено задля турботи про здоров’я мешканців громади».

 

 

 

26.09.2017

Прес-служба ДОЗ ОДА