Це гуманітарна допомога  в рамках програми «Медичне обладнання» від благодійної організації  “Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні”. 

Як зазначила директор обласної дитячої лікарні Лідія Діденко на лікуванні у відділенні черепно-лицьової хірургії лише за останній місяць знаходилося 15 дітей з вадами слуху. Рік медичний заклад працював без цього апарату, адже попередній зламався. 

«Щомісячно за допомогою до закладу звертається від 120 до 150 дітей з порушенням слуху. На обліку сьогодні у лікаря сурдолога перебуває 360 дітей з вадами слуху. Для лікарні цей прилад с надважливим, адже завдяки цьому обладнанню проводиться основна діагностика та диференційна діагностика слухових порушень у дітей, починаючи з 3-річного віку. Без такого апарату неможливо провести тональну порогову аудіометрію, а відповідно - визначити рівень та тип втрати слуху і як наслідок вчасно призначити відповідне лікування гострих порушень слуху та реабілітацію хронічних порушень», - наголошує Лідія Діденко. 

Нагадаємо, що у Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні також обладнана Сімейна кімната Рональда МакДональда, У ній облаштована зона відпочинку з розкладними кріслами, є ігрова кімната, кухня та вітальня, пральна машина, телевізор. Усього в Україні шість таких.