Сьогодні презентували як вона працюватиме.  

Керівник онкоцентру Сергій Перегончук розповів, що це соціально  інформаційно-освітній проєкт.  З пацієнтами та їх родинами працюватиме ціла команда фахівців, до якої входять: лікарі, психологи, пацієнти, соціальні працівники, реабілітологи, трудотерапевти, дієтологи, священники та інші фахівці.  

«Ми хочемо, щоб наші пацієнти зрозуміли, що рак – це не вирок, а стиль життя. Як, наприклад пацієнти з цукровим діабетом живуть, так мають і рак сприймати та продовжувати жити з цим діагнозом. Мета школи – відповісти на питання медичного характеру, що хвилюють пацієнтів та їх родичів, надати психологічну підтримку, також про взаємодію «лікар-спеціаліст-пацієнт». До нас долучаються пацієнтські організації й це важливо, а також науковці, психологи та інші, - наголосив  Сергій Перегончук.  

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна відзначила, що це унікальний і надзвичайно важливий проект для Вінниччини.  

«Кількість випадків захворювання на рак зростає. І ми бачимо, що за статистикою за останні 9 місяців у онкоцентрі проліковано вдвічі більше пацієнтів ніж за аналогічний період минулого року.  Тому «Школа пацієнта» потрібна, бо це насамперед потрібно людям з онкологією. Пацієнти мають навчитися жити з цим діагнозом. Дуже хочеться, щоб відношення до захворювання змінилося», - додала Ольга Задорожна.