Заболотненський дитячий обласний психоневрологічний санаторій – один із чотирьох обласних медичних закладів, де з початку повномасштабної війни проживають внутрішньо переміщені особи.

Наразі тут мешкають ті українці, яким не має куди повертатися. Хтось з під Бахмута, хтось з окупованих територій.

З вересня цього року набула чинності постанова Кабміну щодо деяких питань функціонування місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Згідно з цим документу, такі заклади як це цей санаторій буде визначений офіційно місцем для проживання ВПО.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна поспілкувалася із директоркою закладу Аллою Добиндою. Подивилася як живе заклад наразі, а також передала з обласного гуманітарного  складу антисептики та смаколики для людей, які наразі там проживають.

«Спільно маємо підготувати усі необхідні документи, щоб ваш заклад був визначеним місцем тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. За рік у вас відбулися зміни. Завдяки співпраці з благодійними фондами вдалося облаштувати зону відпочинку, санітарні кімнати. Добре, що люди тут почуваються безпечно», -  сказала Ольга Задорожна.