20 жовтня у Всеукраїнський день боротьби з раком грудей на  Вінниччині стартувала Всеукраїнська науково-практична конференцію «Актуальні питання діагностики та лікування раку молочної залози у жінок молодого віку». 

Щороку у Вінницькій області вперше онкологічний діагноз встановлюється біля 5000 хворим.  Друге місце за кількістю займає -  рак молочної залози.  Зокрема цього року захворювання виявили у понад 370 жінок.  У 30% жінок захворювання виявлено вже в занедбаному стані.  

Медики зазначають, що за останні 5 років спостерігається негативна динаміка щодо збільшення виявлення  випадків цього захворювання.  Однак, у цьому році є деякі позитивні зміни щодо діагностики.  

«Рак молочних залоз – одне з найпоширеніших жіночих онкологічних захворювань. Щодня наш Подільський регіональний онкоцентр приймає сотні пацієнтів. В області  працює пересувний мамограф «Квітка». Цього року фахівці онкоцентру здійснили 45 виїздів у громади області, обстежили понад 2000 жінок. Виявили 490 випадків передракової патології  та 46 випадків раку молочної залози.  Сьогодні, у Всеукраїнський день боротьби з раком грудей хочу закликати усіх жінок вчасно звертатися до лікаря, проходити профілактичні огляди. А лікарі, які працюють з такими пацієнтами мають доносити до них, що рак – це не вирок, з цим діагнозом можна жити. Плідної вам роботи сьогодні», - зазначила під час відкриття конференції директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.  

Зазначимо, що  вперше у Вінницькій області така конференція відбувається спільно  з приватним медичним центром «Альтамедика» та обласною клінічною лікарнею ім. Пирогова.   

На учасників чекає насичена програма. Напередодні вони уже ознайомилися з роботою нового онкологічного центру «Альтамедики» та цілодобового стаціонару. А сьогодні будуть прямі включення з операційних та  виступи цікавих спікерів.