Днями в обласній медичній бібліотеці відбулася VII україно-польська міждисциплінарна науково-практична конференція "Сучасні досягнення медицини".  

 

Досвідом поділилися науковці та медики Гданського медичного університету, Краківського Ягелонського університету, Вінницького національного медичного університету, лікарі з Запоріжжя, Львова, Житомира, Варшави.  

 

Про співпрацю Вінницької області з польськими медичними закладами розповіла заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Тетяна Бондаренко.  

 

«У нас великий досвід співпраці з польськими колегами. А під час повномасштабного вторгнення вони стали нашими надійними партнерами.  Вони доправляли до нас важливу гуманітарну допомогу. А також забирають найважчих пацієнтів, наприклад з опіками до себе на лікування.  Наша співпраця продовжується, за що ми дуже вдячні нашим колегам», - зауважила Тетяна Бондаренко.  

 

Додамо, що конференцію організовали ВНМУ, товариство польських студентів медиків Мачея Плажинського, за підтримки Світової Федерації Полонійних Медичних товариств.