Вперше в Вінницькій області хірургами Вінницький регіональний центр серцево-судинної патології 
регіонального центр серцево-судинної патології виконано стентування внутрішньої сонної артерії у пацієнта з гострим ішемічним інсультом.

Як повідомили у кардіоцентрі, пацієнт був доставлений до закладу з гострим інфарктом міокарда. Йому провели діагностику і стентування коронарної артерії.

Погіршення стану у пацієнта виникло раптово - нездатність розмовляти, порушення дихання та ковтання, перекос обличчя, виражена слабкість в правій руці та нозі.

Завдяки злагодженості роботи кардіологів, неврологів та інтервенційних хірургів було швидко проведено СКТ та церебральну ангіографію – вперше  у Вінницькій області для пацієнта з гострим інсультом.

«Вже одразу після постановки стенту в внутрішню сонну артерію у пацієнта відновилася симетрія обличчя та посилалась сила в руках.  При проведенні вчасного відновлення кровопостачання до мозку у пацієнтів з ішемічним інсультом є шанс на повну корекцію неврологічного дефіциту. Наш пацієнт вже на пʼяту добу самостійно сідає та стоїть біля ліжка. Для проведення реабілітації переведений до колег  в лікарню ім. О.І.Ющенка», - розповіли у кардіоцентрі.