Сюди беруть найважчих пацієнтів. До мультидисциплінарної команди вони зазвичай потрапляють прикутими до ліжка. Однак, після роботи з командою фахівці демонструють гарні результати.

Один зі таких прикладів Сергій. Він колишній військовий, отримав поранення хребта. Дев’ять місяців чоловік провів у різних медичних закладах: Дніпра, Києва, Івано-Франківська. Вісім місяців чоловік був прикутий до ліжка. У Вінниці він зміг сісти у колісне крісло.

«Не передати те, що я відчуваю. Коли ти постійно лежиш, а ту зміг сісти, це не вдалося зробити в інших закладах. Дев’ять місяців я бачив тільки стіни лікарні, тут нарешті можу навіть на вулицю поїхати», - каже Сергій.

Нещодавно роботу реабілітаційного відділення оглянула директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. Вона поспілкувалася з лікарями та пацієнтами.

У реабілітаційному відділенні працює майже  70 фахівців. Це лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти, ерготерапевти, асистенти фізичних терапевтів та ерготерапевтів, психологи, які спеціалізуються на роботі з дітьми та дорослими, терапевти мови та мовлення, реабілітаційні медичні сестри, за потреби консультує протезист. Для пацієнтів з травмою спинного мозку до команди залучають інструктора першого контакту. Також в закладі консультує соціальний працівник.

«Результати роботи реабілітаційної команди вражають. І вони не зупиняються на досягнутому, постійно розвиваються  та вдосконалюються.  Попереду багато роботи. Ми працюємо над розбудовою мережі  безбарʼєрних закладів з якісними послугами з реабілітації. Всі пацієнти мають отримувати кваліфіковану допомогу та комфортні умови», - додала директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.