І як приклад цьому реабілітаційне відділення у Тульчинській центральній лікарні.

Світлана Мирославівна одна із перших пацієнток реабілітаційного відділення. Наприкінці січня жінку збила автівка. До лікарні вона потрапила із переломами рук та ніг. Самостійно не могла ходити.

“Сьогодні я сама хожу, дякую лікарям. Тут чудові фахівці, гарні зали. І нам з Тульчина не потрібно нікуди їхати на реабілітацію. Тепер буду їхньою пацієнткою”, - каже Світлана Мирославівна.

Реабілітаційне відділення розмістити на 4-му поверсі хірургічного корпусу. Обладнали його при підтримці міської влади та меценатів. Працюють ліфти, на яких транспортують пацієнтів. У планах - замінити пасажирський ліфт, уже чекають його доставки.

З пацієнтами працює мультидисциплінарна команда. Усі молоді фахівці. Готується ще одна команда. Як відбувається процес реабілітації подивилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Керівник лікарні Галина Распутна зазначає, що у планах створити повноцінне реабілітаційне відділення в одному з корпусів медичного закладу. Уже виготовили проєктно-кошторисну документацію.

“Скажу чесно, я не вірила ще в грудні, що в Тульчині вдасться створити повноцінне реабілітаційне відділення. Сьогодні я побачила, що все можливо. Приємно вражена. Зробили ремонт, облаштували зали, створили команду фахівців й працюють. Вінницька область має ще одне повноцінне реабілітаційне відділення у громаді”,- додала Ольга Задорожна.