Відкрили відділення наприкінці січня, але повноцінно воно запрацювало у лютому. Надають амбулаторну та стаціонарну реабілітаційну допомогу. Послуги для пацієнтів безоплатні, адже їх оплачує Національна служба здоров’я України.

З пацієнтами працює мультидисциплінарна команда до якої входить: лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, фізичні терапевти та ерготерапевти, терапевти мови й мовлення, психологи, сестри медичні з реабілітації та асистенти фізичних терапевтів та ерготерапевтів.

Лікарі докладають максимум зусиль, аби пацієнт максимально відновив усі свої функції.  Реабілітаційні послуги надають усім, хто їх потребує.

Реабілітаційна команда уже має результати, якими пишаються. Серед них й історія 32-річного Ігоря. Чоловік потрапив в лікарню з інсультом.  Після усього проведеного лікування потребував реабілітаційної допомоги.

«До нас Ігор заїхав на кріслі колісному. Стан пацієнта був важкий, мав слабкість верхніх та нижніх кінцівок, порушення мови. Нам вдалося його поставити на ноги. Від нас він уже вийшов опираючись на милиці.  Ми відновили ходу, мовні функції, він може сам себе обслуговувати. Це важливо для будь-якої людини, особливо для молодої. Завдяки наполегливості пацієнта, роботі мультидисциплінарної команди та підтримці близьких вдалося досягти бажаних результатів», - розповідає фізичний терапевт Алла Бойко.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна відзначила, що реабілітаційна допомога - пріоритет на 2024 рік №1. Реабілітація потрібна всім – і цивільним, і військовим.

«У Вінницькій області реабілітаційну допомогу надають 45 лікарів фізичної та реабілітаційної медицини та 54 ерготерапевти та фізичних терапевтів. В закладах охорони здоров’я Вінницької області функціонує 54 мультидисциплінарні команди. Кожна наша кластерна та надкластерна лікарні мають створити реабілітаційні відділення. Також у нас визначені чотири опорних заклади, серед яких центр національної мережі RECOVERY та Центр реабілітації Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні ім. Ющенка. Це заклади які лікують найважчих пацієнтів», - відзначила Ольга Задорожна.