Зокрема:

  • Питання фінансування служби;
  • Роботи лінії 112;
  • Коректне транспортування пацієнтів з інсультами та інфарктами за маршрутами до закладів, які мають відповідний договір з НСЗУ.

Нарада пройшла за участі керівників Національної служби здоров’я України, Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України, очільників обласних департаментів охорони здоров’я і центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Долучилися до наради й директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА та керівник обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко насамперед подякував всім працівникам “екстренки” за самовіддану роботу за будь-яких обставин та ризиків власному життю.

“Зі свого боку робимо все, аби забезпечити всі умови для ефективної роботи центрів екстреної медичної допомоги по всій країні: працюємо над постійним оновленням автопарку, проводимо навчання кращим практикам за участю міжнародних фахівців, удосконалюємо маршрути пацієнта. Для ще кращого результату важливо обʼєднати зусилля дотичних інституцій на всіх рівнях. Спільна нарада -  майданчик для дискусії та напрацювання дієвих рішень, — зазначив Віктор Ляшко під час наради.

Додамо, що на Вінниччині повноцінно лініїя 112 запрацює уже цього місяця. Це не заміна лінії 103, а додатковий канал комунікації.