Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І. Пирогова, БФ «Християнська медична асоціація» та Департамент охорони здоров'я та реабілітації підписали сьогодні меморандум про співпрацю.

На Вінниччині буде реалізовуватися міжнародний проєкт «Medical aid for burns». Його мета – покращувати якість надання медичної допомоги пацієнтам з опіками в Україні.

До проєкту наразі долучені опікові відділення Львова, Києва, Вінниці. Пацієнти, які мають ураження опіками, будуть забезпечені дороговартісною штучною шкірою. Її уже придбано на суму 870 тисяч доларів. Передбачена закупівля необхідного медичного обладнання та витратних матеріалів.

Українські опікові лікарі в межах проєкту «Medical aid for burns» зможуть стажуватися у Гарвардській медичній школі США, також проходити майстер-класи від австралійських експертів. Фізичні терапевти, які працюють з опіковими пацієнтами, зможуть стажуватися в Німеччині та проходити онлайн-курс підготовки на платформі НСЗУ. Також передбачений приїзд спеціалістів з пластичної хірургії в Україну для обміну досвідом. Заплановані конференції з комбустіології.

Проєкт «Medical aid for burns» реалізується за підтримки посолки Тайваню Шарон С. Н. Ву у рамках Варшавського меморандуму про співпрацю з БО «Християнська медична асоціація України» від 14 листопада 2023 року. Уряд Тайваню повністю покриває фінансування проєкту, бюджет якого складає понад 1,9 млн американських доларів.

Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна подякувала керівництву БФ «Християнська медична асоціація», уряду Тайваню, усім стейкхолдерів за цей проєкт. Та відзначила, що упевнена в ефективності його результатів.