«Агресія Росії цілить в українців не тільки зброєю, а й хворобами. І зауважу: якщо здається, що ця проблема стосується лише України, то це здається. Ми з’ясували це торік, під час дослідження до Саміту перших леді та джентльменів. Жителі 11 країн називають тривогу через війну однією з найбільших», – відзначила Перша леді України Олена Зеленська у Сербії під час Конференції з ментального здоров’я.

Ментальне здоров’я сьогодні є одним із найбільших викликів і про нього важливо так само дбати як і про фізичне.

“Допомога.Самодопомога і розвиток стійкості у період воєнного стану”, про це говорили під час круглого столу у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І.Пирогова.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна "Ти Як?" - це про нашу здатність вистояти.

Директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна розповіла, що сьогодні активно впроваджується психологічна допомога на первинці.  Вже понад 1500 сімейних лікарів пройшли навчання і надають допомогу своїм пацієнтам. 
Є центри де уже 100% всі пройшли навчання  Зокрема у Томашпільській та Хмільницькій громадах.

“Через постійний стрес війни в українців зростає кількість хвороб з інфарктами, інсультами, діабетом. Ці хвороби безпосередньо залежать від психічного стану. Важливо дбати про своє ментальне здоров’я, само не минеться!”, - наголосила Ольга Задорожна.