Сьогодні під час чергового засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів обласної Ради члени комісії розглянули ряд важливих питань.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна, розповіла як виконується обласна Програма «Підтримка та розвиток галузі охорони здоров’я Вінниччини» на 2021-2025 роки за І квартал 2024 року».  В рамках Програми вдалося в короткі терміни успішно реалізувати першу чергу реконструкції Клінічного центру термічної травми і пластичної хірургії Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І. Пирогова. Незабаром туди уже переведуть пацієнтів.

Ще одним питанням було забезпечення реабілітаційної допомоги у Вінницькій області. Сьогодні реабілітаційну допомогу надають у 14 закладах охорони здоров’я. Із них - три надкластерні лікарні та три кластерні. Очікуються результати ще від 3-х кластерних закладів, реабілітаційні відділення мають бути завершені до липня (за доручення МОЗ).  На завершальному етапі реабілітаційне відділення у Калинівській центральній районній лікарні. Наразі встановлюють необхідне обладнання.

Проблемним залишається питання із функціонування Клінічного центру  інфекційних хвороб. Директору закладу були надані усі необхідні консультації від фахівців департаменту. Також він отримав, під час однієї з нарад, доручення від Першого заступника ОВА Наталі Заболотної, яких заходів має вжити і доповісти про результати до 21 травня.