Вдячні всім, хто долучився до громадського обговорення проєкту наказу, поділився своїми пропозиціями. Багато з них пропозицій ми врахували частково або повністю.

Нові правила вступу до інтернатури — лише перший крок на шляху до реформування медичної освіти в Україні. Ці зміни потрібні як майбутнім медикам, так і пацієнтам, тож, впевнені, спільними зусиллями ми зможемо зробити нашу медичну освіту конкурентною і такою, що відповідає вимогам часу.

Тож, що важливо знати про цьогорічний вступ до інтернатури?

  • Навчатися в інтернатурі коштом держбюджету зможуть студенти контрактної й бюджетної форм навчання. Водночас у такому розподілі НЕ братимуть участь іноземці, особи без громадянства та українці, що закінчили заклади вищої освіти за кордоном.
  • Розподіл відбуватиметься прозоро на підставі конкурсного балу. Студенти самі зможуть обрати місце проходження інтернатури з-поміж вакансій, доступних у медзакладах різних областей. Найбільшу кількість місць для вибору матиме той, хто краще вчився.
  • Формула обрахунку конкурсного балу зміниться. Збільшено частку результату КРОК-2, зменшено частку середнього балу, а до уваги додатково братимуть результати КРОК-1.
  • Випускники, які навчалися коштом державного бюджету, зможуть відмовитися від участі у рейтинговому розподілі і пройти повторний розподіл наступного року. Студенти контрактної форми також зможуть взяти участь у розподілі на державні місця або ж обрати інші й навчатися за контрактом.

Випускники бюджетної форми навчання можуть відмовитися від місця в інтернатурі на державному розподілі та обрати його самостійно. В яких випадках?

Дивіться на нашій інфографіці.