З роботою нового Центру ознайомилася директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна. 
Працюватиме він у хірургічному корпусі.  Створили окрему палату на два ліжка, забезпечили усім необхідним обладнанням. Обладнали інклюзивний санвузол, влаштували підйомник. В ординаторській лікарі  з допомогою центральної станції моніторингу бачитимуть як почувається пацієнт та зможуть контролювати його стан. 

Як зазначив директор онкоцентру Сергій Перегончук - це інноваційний підрозділ покликаний забезпечувати пацієнтам комплексну підтримку у зменшенні болю та покращенні якості їхнього життя.

«Центр менеджменту болю працюватиме за індивідуальним підходом до кожного пацієнта. Завдяки сучасному обладнанню ми можемо надавати допомогу не лише онкохворим пацієнтам, а й пацієнтам який мають гострий чи хронічний біль. Важливу роль у цьому відіграють інфузійні інфузомати, де пацієнт, за допомогою спеціальної кнопки, може сам контролювати введення анестетика і знеболювати себе сам.  Лікар координує швидкість, час та дозування препарату. Також, з пацієнтами та їх рідними,  працюватимуть психологи», - розповіла Юлія Олешко, лікар анестезіолог, керівник Центру  менеджменту болю.

Центр працюватиме за принципом стаціонару одного дня. Пацієнт прибуває, отримує необхідну медичну допомогу щодо менеджменту болю, корекції схем лікування та, при необхідності, направляється додому для подальшого відновлення. Такий підхід забезпечує мінімальні затримки в отриманні допомоги та максимальний комфорт для пацієнтів.

Центр менеджменту болю надаватиме допомогу незалежно від виду онкологічного захворювання та стадії, а також надаватиме медичні послуги військовим, забезпечуючи всебічний підхід до лікування болю для всіх категорій пацієнтів, сприяючи зменшенню страждань пацієнтів та підвищенню їхнього загального рівня життя.

«Подільський онкоцентр є надкластерною лікарнею. Й сьогодні, ми бачимо як він розвивається. Центр менеджменту болю гарна ініціатива, й сподіваюся це тільки початок», - відзначила Ольга Задорожна під час відвідування закладу.