В практичній медицині є потреба у кваліфікованих  медичних психологах. Навчають таких фахівців у медуніверситеті.

Нещодавно директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна обговорила з Головою Вченої ради ВНМУ, професоркою Вікторією Петрушенко питання забезпечення професійними кадрами.  
За словами Вікторії Петрушенко, цього року із Вінницького національного медичного університету випуститься 27 спеціалістів із медичної психології. Наступного року таких фахівців уже буде 50.  І кількість постійно зростатиме – така вимога часу.

Вікторія Петрушенко відзначила, що Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова готує унікальних спеціалістів із медичної психології за спеціальною програмою. Програма підготовки враховує весь спектр лікувально-медичних дисциплін і психологічних предметів. Професорка акцентувала увагу, що медпсихологи з ВНМУ мають високий рівень медико-клінічної підготовки, орієнтовані на роботу в лікарнях. Це якісно відрізняє фахівців із дипломами «медичних психологів» від випускників будь-яких інших психологічних програм.

Медичні психологи готові в сучасних умовах результативно працювати над подоланням широкого спектра проблем, які виникають в учасників бойових дій, членів їх сімей, а також інших осіб, постраждалих від жахіття війни.

«Сьогодні наші керівники медичних закладів мають гостру потребу у професійних лікарях-психологах. Випускається 27 молодих фахівців з нашого медуніверситету. І це прекрасна можливість для наших закладів поповнити свої мультидисциплінарні команди новими та молодими кадрами», - відзначила директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.