Вони мають розширені психологічні компетенції в порівнянні з психологом, підготовку в психофармакології та можуть призначати пацієнтам певні групи препаратів, а ще у них значно глибша підготовка в галузях, що стосуються психічних розладів.

Про переваги саме таких фахівців у медичних закладах області говорили під час спільної наради директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольги Задорожної з Головою Вченої ради ВНМУ, професоркою Вікторією Петрушенко та керівниками лікарень.

«Професійні лікарі-психологи у наших медичних закладах – вимога сьогодення. Команди ваших лікарень поповнюються психологами, але здебільшого вони без медичної освіти.  Ви продовжуєте формувати свої мультидисциплінарні команди, й цього року ми маємо підготовлених фахівців у нашому медичному університеті, зверніть на них увагу, можливо саме таких людей ви шукаєте у свої лікарні», - відзначила Ольга Задорожна.

Вікторія Петрушенко під час наради розповіла як навчаються медичні психологи у ВНМУ та про їхні переваги в практичні медицині. А також відзначила, що готові до співпраці із закладами охорони здоров’я області.  Цього року із Вінницького національного медичного університету випуститься 27 спеціалістів із медичної психології.