Сьогодні за дорученням Начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна та її заступниця Тетяна Бондаренко зустрілися із менеджером проєкту Expertise France Артуром Ланглуа. Також до зустрічі долучилися членкиня постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Вікторія Родінкова та завідувач кафедри епідеміології Вінницького національного медичного університету ім. М. Пирогова Дмитро Палій.

Обговорили напрямки можливої співпраці.

Expertise France - французьке агентство міжнародного технічного співробітництва уже реалізовує ряд проєктів в Україні. На Вінниччині цікавилися питаннями пов'язаними з захворюваністю на ВІЛ/СНІД, туберкульоз та супутніми інфекційними захворюваннями.

“Наша область завжди готова до співпраці з міжнародними партнерами. З часів пандемії COVID-19, ми спостерігаємо збільшення кількості випадків захворювання на туберкульоз та  ВІЛ/СНІД. Останні роки повномасштабного вторгнення та міграція людей в середині країни теж показують збільшення кількості хворих, але медицина Вінниччини справляється з усіма викликами”,- відзначила Ольга Задорожна.

Артур Ланглуа поцікавився нагальними потребами щодо епідеміологічної ситуації та лікування зазначених хвороб.