На Вінниччині триває дводенна конференція за підсумками реалізації спільного зі Світовим банком проєкту Міністерства охорони здоров’я України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» з додатковим фінансуванням до нього.

Учасниками заходу стали представники МОЗ, Світового банку, Мінфіну, ВООЗ, Програми розвитку ООН, ЮНІСЕФ, департаментів та управлінь охорони здоров’я різних областей України.

Світовий банк став надійним партнером для МОЗ. Завдяки тісній співпраці вдалося реалізувати ряд важливих проєктів у медичній галузі.

Зокрема найбільші із них реалізували у Вінницькій, Полтавській, Закарпатській,  Львівській, Дніпропетровській, Волинській, Рівненській та Запорізькій областях.
Які зміни відбулися під час реалізації проєктів у кожній області розповідали представники обласних департаментів охорони здоров’я.
Про досвід роботи та реалізацію проєкту у Вінницькій області розповіла директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

Проєкт Світового банку „Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей”, який направлений на покращення медичної допомоги хворим із серцево - судинною патологією у Вінницькій області є наймасштабнішим в  Україні. Тривав він понад 9 років. За цей час здійснено 4750  планових коронарографій, простентовано 1635 хворих з критичним враженням коронарних судин, фактично попереджено  гострі стани у 2764 гострих серцевих хворих.

А ще збудували нову будівлю кардіоцентру.

“Це масштабний проєкт, який нам вдалося втілити завдяки великій командній роботі: обласної військової адміністрації, МОЗ України, органів місцевого самоврядування, Світового банку та медиків області. Результат цієї співпраці - врятовані життя людей, це те заради чого мт працюємо. Дякую всім за підтримку та співпрацю, особливо це важливо в умовах війни”, - відзначила Ольга Задорожна.

Спільні зі Світовим банком проєкти МОЗ України