Міністр охорони здоров’я, заступник голови Державної комісії Віктор Ляшко провів засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Від Вінниччини у нараді взяв участь заступник Начальника обласної військової адміністрації Сергій Здітовецький. Також до засідання долучилися заступниця директорки департаменту охорони здоров’я та реабілітації Тетяна Бондаренко.

Під час засідання обговорили:

  • Готовність центральних та місцевих органів виконавчої влади забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення в літній період.
  • Забезпечення населення якісною питною водою в достатній кількості та проведення періодичних моніторингів безпечності питної води.
  • Заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в Україні.

За словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна динаміка захворювання на кишкові інфекції в літній період залишається дуже нестійкою. І в поточному році, на жаль, зростає.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко наголосив на необхідності проведення на місцях окремих нарад з керівниками департаментів охорони здоров'я й медичних закладів щодо готовності до реагувань на випадок спалаху інфекційної хвороби.