Розташований він у педіатричному відділені.  
Міжнародний Медичний Корпус завершує облаштування двох палат для пацієнтів. Вони мають окремі санвузли та вентиляційну систему, також з Центру є окремий вихід.

Оглянула Центр директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

З пацієнтами працює мультидисциплінарна команда, до якої входять: генетик, пульмонолог, алерголог, гастроентеролог, педіатр, реабілітолог, дієтолог.  Це фахівці лікарні та кафедри педіатрії №2 Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова.

«Ми тісно співпрацюємо із кафедрою педіатрії N 2. У березні цього року спільно провели конференцію для батьків пацієнтів хворих на муковісцидоз. Роздали їм літературу, щодо харчування при такому захворюванні. «Центр муковісцидозу» приєднався до Twinning Project, й найближчим часом розпочнеться співпраця Вінниця-Монпелье, Франція. 3 наступного тижня розпочинаємо моделюючу терапію препаратом Трікафта для пацієнтів з муковісцидозом, які мають мутацію F508 дельта», - розповіла керівник  обласної дитячої клінічної лікарні Лідія Діденко.

На сьогодні у Вінницькій області зареєстровано 26 пацієнтів з муковісцидозом, з них 6 дорослих. Bci пацієнти внесені до Європейського реєстру хворих.

«Муковісцидоз є рідкісним захворюванням. Дуже важливо, що лікарні вдалося налагодити тісну співпрацю науковців і практичних лікарів. Ми бачимо результати цієї співпраці. Це й вплинуло на створення такого Центру, адже їх всього лише чотири в Україні, і один із них саме у нас», - додала директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.

КНП "Вінницька обласна дитяча клінічна лікарня Вінницької обласної Ради"