Команда Всесвітньої організації охорони здоров’я Європейського регіонального бюро навчає керівників Центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Під час вітального слова представники ВООЗ зазначили, що Україна є пріоритетною країною для прискорення масштабів лікування та догляду за ВІЛ та досягнення мети припинення епідемії СНІДу як загрози громадському здоров'ю до 2030 року.

В Вінницькій області, за даними ЦГЗ МОЗ України, станом на початок цього року знають про свій статус  3505 осіб. Отримують АРТ терапію - 2266 осіб.

Тож під час навчання керівники ЦПМСД разом із тренерами обговорять:

  • Національну стратегію тестування на ВІЛ в Україні
  • Профілактику та попередження ВІЛ від матері до дитини
  • Послуги з тестування на ВІЛ (ПТВ) за ініціативи медичного працівника та багато інших питань.

Долучилася до навчання й начальник відділу екстреної та первинної медичної допомоги населенню, медичної реабілітації управління медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Лариса Бевза.

Під час вітального слова вона зазначила, що питання профілактики та лікування ВІЛ/СНІДу залишаються актуальними.

«Сімейні лікарі, це ті медики до яких пацієнти звертаюсь впершу чергу. І важливо, щоб це були не лише диспетчери, які виписують направлення до інших фахівців, а надавали усю необхідну й можливу допомогу у центрі первинної медико-санітарної допомоги. Важливо говорити зі своїми пацієнтами й надавати їм необхідну інформацію, сподіваюся, що протягом цих двох днів ви візьмете для себе багато цікавої та корисної інформації», - додала Лариса Бевза.