Обговорюють розвиток системи громадського здоров’я.
На учасників очікує насичена програма. 

Під час вітального слова заступник Міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін відзначив, що ефективна система громадського здоров'я – це основа профілактичної медицини.

«Радий сьогодні працювати на Вінниччині. Нас очікує насичена програма, багато спікерів. Спільними зусиллями маємо працювати над розвитком громадського здоров’я. Важливу нішу у цьому процесі займають Центри контролю та профілактики хвороб. Сподіваюся Вінницька область стане показовою у співпраці із обласним Центром», - відзначив Ігор Кузін.

Долучилася до наради й директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна.  Вона зазначила, що сьогодні Центри контролю та профілактики хвороб повністю переформатували свою роботу. Фахівці досліджують, прогнозують, виявляють та реагують на спалахи хвороб, а ще активно займаються просвітницької роботою. 
Сьогодні важливо людям у громадах розповідати про неінфекційні захворювання. А це серцево-судинні захворювання, рак, діабет та інші.  Вінницький обласний центр під час виїздів у громади, активно веде інформаційну кампанію.

«Вінницький обласний Центр трансформується. Новий керівник змінює підходи до роботи, ми активно співпрацюємо. Сподіваюся, що ця співпраця лише посилиться», - додала Ольга Задорожна.

Додамо, що нарада відбувається в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров'я».