Сьогодні, за ініціативи народної депутатки України Ірини Борзової та під головуванням Першої заступниці Начальника Вінницької ОВА Наталі Заболотної відбулася друга розширена нарада за участі територіальних громад та представників найбільших аптечних мереж щодо створення мобільних аптечних пунктів та дії програми «Доступні ліки».

Можливість придбати ліки у селах Вінниччини стоїть досить гостро. Є громади де немає аптек, або є аптеки, але не працюють з державною програмою реімбурсації.

Сьогодні найгіршою ситуацією щодо аптек є у Гайсинському районі, а саме у Краснопільській, Кунківській та Райгородській сільських громадах. У цих громадах взагалі немає аптек. У Жмеринському районі аптек немає у Северинівській та Станіславчицькій сільських громадах.

Могилів-Подільський район - у Вендичанській селищній громаді. Створення мобільних аптечних пунктів має забезпечити доступ населення до необхідних ліків.

Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Ольга Задорожна розповіла, що  загалом у 1167 селах Вінницької області сьогодні  немає аптек чи аптечних пунктів.

«У кожній громаді до цього питання мають підійти відповідально. Аптеки які працюють на ваших територіях, мають працювати з державною програмою «Доступні ліки». Зараз до неї входить майже 500 найменувань різних ліків, зокрема і від серцево-судинних захворювань, лікування болю та інші. Це турбота про ваших мешканців та економія їхніх коштів», - наголосила Ольга Задорожна.