Директорка департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА Ольга Задорожна долучилася, разом із керівниками медичних закладів, до регіонального круглого столу. Зустріч організували ВООЗ та Світовий банк в рамках фіналізації 3-го огляду реформи фінансування системи охорони здоров'я в Україні.

Організатори зазначили, що Консультації дозволили отримати регіональне бачення того, як просувається реформа фінансування охорони здоров'я, а також обговорити питання її подальшого впровадження в умовах війни.

Під час регіональних зустрічей, експерти ВООЗ та Світового банку разом із представниками міжрегіональних департаментів Національної служби здоров'я України (НСЗУ), обласних департаментів охорони здоров'я, надавачами первинної та спеціалізованої медичної допомоги, а також власниками медичних закладів обговорили питання фінансування первинної та спеціалізованої медичної допомоги, впровадження програми "Доступні ліки" та роль НСЗУ у цьому процесі.

Обговорення дозволили напрацювати певні результати.  Ключові із них та напрацювання, отримані під час консультацій, будуть враховані під час фіналізації звіту.

Заходи було організовано за фінансової підтримки Швейцарії та уряду Нідерландів.