Голова НСЗУ Наталія Гусак спільно із Першим заступником Начальника Вінницької ОВА Наталею Заболотною поспілкувалися з журналістами та провели зустріч із головами територіальних громад та керівниками закладів охорони здоров’я області.

Наталя Гусак представила результати планового моніторингу щодо дотримання умов договорів за пакетами «Медична допомога при гострому мозковому інсульті», «Медична допомога при гострому інфаркті міокарда», «Медична допомога при пологах», «Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках».

Команда НСЗУ порадила та роз’яснила шляхи вирішення ключових проблемних питань.

Ще одне важливе питання, на якому акцентували увагу - створення наглядових рад у закладах.

“Якщо надавач медпослуг гарантує наявність кадрів і медобладнання, забезпечення пацієнтів необхідними ліками, отримує від держави кошти за це в повному обсязі, а натомість – у лікарні не працює цілодобово лабораторія, КТ закуплене за державні кошти більше часу працює платно для пацієнтів, а ліки люди купують в аптеці, - це не лише порушення договору з НСЗУ Національна служба здоров'я України, а й обман пацієнтів. Іноді такий обман призводить до незворотних наслідків і юридичної відповідальності.    
За результатами аналізу даних, результатів моніторингів і на прикладах відповідального партнерства обговорили у Вінниці з засновниками і керівниками медзакладів, як можемо спільно покращити якість надання медичної допомоги людям”, - наголосила Наталя Гусак.

Візит НСЗУ відбувся за підтримки USAID України «Підтримка реформи охорони здоров’я».