Це призводить до зменшення запасів крові, що неприпустимо в умовах війни, наголошують у Міністерстві охорони здоров'я України.

Тільки наявність сталих запасів крові та її компонентів дає можливість медикам вчасно надавати необхідну допомогу. Це може стосуватися кожного з нас, наших родичів, друзів та знайомих.

Не ставте донорство крові на паузу, це питання порятунку життів!

Долучитися до донорства крові може кожен дорослий дієздатний громадянин України, який не має медичних протипоказань. Є різні варіанти як здати кров – виберіть для себе найбільш зручний.

Якщо ви живете у великому місті – зателефонуйте до центру крові свого міста і запишіться на певний день і час.

Якщо ви живете у селі або невеликому містечку, і центри крові від вас далеко – зателефонуйте до найближчої до вас районної лікарні. Ви можете дізнатися, коли виїзна бригада проводитиме забір крові у вашому регіоні.

Якщо вам складно відлучитися від роботи, а серед ваших колег є багато однодумців – організуйте день донора у своєму офісі.

Деталі як організувати день донора і запросити виїзну бригаду в офіс – за посиланням: https://utcc.gov.ua/yak-organizuvaty-den-donora-na-robochomu-mistsi/.

Інформація про відповідальне донорство та відповіді на питання, які можуть виникати при підготовці до здачі крові і після, зібрані на сторінці: https://utcc.gov.ua/tvoya-krov-mozhe-voyuvaty.

Зверніть увагу, що в умовах аномальної спеки донор повинен бути добре наводненим, тому рекомендуємо вранці перед донацією вживати достатню кількість води.