Сьогодні на території Вінницької області здійснюється реконструкція десяти приймальних відділень опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах. Роботи з реконструкції розділено на дві черги. Обсяг коштів, необхідний для завершення робіт першої черги, становить 56,0 млн грн, другої – 39,4 млн грн.

В результаті конструктивної співпраці із міськими радами та новоутвореними районними державними адміністраціями щодо виділення коштів з місцевих бюджетів для завершення робіт до 01 квітня 2021 року одержано відповідні гарантійні листи.

Станом на 22 лютого 2021 року вже передбачено кошти на приймальне відділення Жмеринської ЦРЛ – 1,55 млн грн.

На найближчих сесіях місцевих рад буде передбачено ще 20,705 млн.грн. на завершення робіт приймальних відділень Тульчинської, Ямпільської, Жмеринської, Гайсинської, Бершадської ЦРЛ, Могилів-Подільської ОЛІЛ та Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги.

Одночасно проводиться пошук додаткових джерел фінансування для своєчасного завершення будівельних робіт на об'єктах: по усіх об’єктах підготовлено звернення до народних депутатів України щодо сприяння у виділенні коштів для завершення реконструкції відділень за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток окремих територій.

Разом з цим, інформуємо, що будівельна готовність першої черги реконструкції приймальних відділень Ямпільської та Калинівської лікарень становить 100%. Будівельна готовність першої черги реконструкції інших восьми відділень становить від 72 до 98 відсотків, з них готовність 90% і більше мають 4 відділення.

 До чотирьох відділень (Жмеринської, Хмільницької Ямпільської лікарень та Вінницької міської клінічної лікарні швидкої допомоги) поставлено і змонтовано комп’ютерні томографи. Будівельні роботи по першій черзі усіх десяти проектів за наявності фінансування заплановано завершити до 01 квітня 2021 року.

 

Стан реалізації проєктів будівництва сільських амбулаторій

 

Із 16 амбулаторій  сільській місцевості, які заплановано побудувати в області за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів,  спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, станом на 15 лютого 2021 завершено будівництво 15 амбулаторій (завершені у 2018-2020 роках).

У 2020 році виготовлено ПКД на об’єкт «Дашківецька амбулаторія загальної практики – сімейної медицини по вул.Центральна, 123А, в с.Дашківці, Літинського району», замовником якого  визначено ДП «Архітектурно-будівельний інжиніринг».

15.02.2021 оголошено проведення тендерної процедури на виконання будівельних робіт, аукціон заплановано на 03 березня п.р.

Орієнтовна дата укладення договору на будівництво – 16 березня 2021 року. Орієнтовний початок будівельних робіт  - 16 березня 2021 року.

Планова дата завершення будівельних робіт - 30 червня 2021 року.

 

Підсумки реалізації Національної програми “Велике будівництво”  Вінницької області протягом 2020 року.doc