На порядок денний винесено питання реалізації в рамках Національної програми «Велике будівництво» у 2021 році проєктів з ремонту доріг загального користування, плани робіт з відновлення об’єктів дорожнього господарства на 2022 рік. Заслухано інформацію начальника Управління дорожнього господарства О. БАБІЯ та балансоутримувачів доріг,  - заступника начальника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ю. ШТЕЙКО та директора ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області»    В. ГОРОБЧУКА.

З питання підготовки дорожнього господарства області до осінньо-зимового періоду 2021-2022 років заступник Голови облдержадміністрації, голова координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху О. ПІЩИК наголосив балансоутримувачам доріг про забезпечення належного зимового утримання доріг для безперебійного та безпечного руху транспортних засобів на дорогах області та важливість здійснення всіх заходів для забезпечення готовності служб, сил та засобів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій в  осінньо-зимовий період 2021-2022 років.

Для координації спільної роботи відповідальних служб, ефективним є затвердження Порядку взаємодії підрозділів при загрозі виникнення надзвичайних ситуацій, що спричинили порушення руху автомобільного транспорту на автомобільних дорогах загального користування Вінницької області, в осінньо-зимовий період.

Доцільним є додаткове опрацювання з об’єднаними територіальними громадами питання залучення на договірних умовах трудових ресурсів та приватних формувань до ліквідації надзвичайних ситуацій на дорогах у зимовий період.

     З метою збереження дорожнього одягу вкрай важливим є питання посилення габаритно-вагового контролю. Про результати габаритно-вагового контролю за дотриманням учасниками дорожнього руху встановлених обмежень в дорожньому русі для великовагових та/або великогабаритних транспортних засобів та проведення спільних рейдових перевірок з метою збереження автомобільних доріг загального користування, запобігання та недопущення пошкоджень несучої здатності конструкції дорожнього одягу поінформував заступник начальника Подільського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки  В. ПРОХОРЕНКО.                

  Про мережу автобусних маршрутів загального користування Вінницької області та стан автобусного парку перевізників. Заходи по боротьбі з нелегальними перевізниками та забезпечення дотримання карантинних обмежень у 2021-2022 роках поінформував заступник начальника Управління дорожнього господарства – начальник відділу функціонування та розвитку транспорту О. ЗУБИК.

 

За результатами обговорення питань порядку денного відповідні рекомендації та рішення координаційної ради з питань безпеки дорожнього руху буде направлено балансоутримувачам доріг, територіальним органам центральних органів виконавчої влади, правоохоронним органам, районним державним адміністраціям.