На сьогодні в області функціонує 437 внутрішньообласних міжміських і приміських маршрутів, 575 приміських маршрутів, які не виходять за межі території району, та близько 100 міських маршрутів. Крім того, у Вінницькій області нараховується 40 міжнародних та 171 міжобласних маршрутів.

На автобусних маршрутах загального користування Вінницької області працює 1248 автобусів, з них 110 автобусів пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.  

Водночас, комунальним підприємством «Вінницька транспортна компанія» виконані роботи із зборки 5-ти тролейбусів «VinLine», які пристосовані для перевезення маломобільних груп населення. До кінця поточного року планується виконати роботи по зборці ще 2-ох тролейбусів «VinLine». Окрім того, в серпні-вересні поточного року отримано 10 автобусів великої місткості Otokar Kent С CNG (країна виробник – Туреччина), які працюють на стисненому природному газі та відповідають екологічному стандарту Євро-6. Дані автобуси обладнані низьким рівнем підлоги, відкидним пандусом та окремим місцем для пасажира на інвалідному візку, яке відповідає європейським правилам ЄЕК ООН.

У відповідності до ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Будівництво. Проєктування», ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд»,  з врахуванням вимог інших чинних будівельних норм та стандартів проводиться влаштування понижених бордюрів та тактильної плитки на посадкових майданчиках автобусних зупинок, поширення тротуарного простору.

Інформація про доступність транспорту та об’єктів транспортної інфраструктури для осіб з інвалідністю у Вінницькій міській територіальній громаді станом на 01.12.2021 р.