Візит відбувся за ініціативи Ігоря Салецького в рамках підготовки рішення Вінницької обласної Ради щодо передачі у комунальну власність Іванівській сільській об’єднаній територіальній громаді частини приміщень бувшого римсько-католицького монастиря. В ході спілкування гостей з представниками місцевої влади було попередньо обговорено оптимальне рішення щодо ефективного використання архітектурної-історичної спадщини. Сторони домовились про продовження діалогу 20 липня 2018 року у м. Вінниця.

Також гості зустрілись із групою польської та української молоді, які реалізовують проект «Збережи могилу прадіда» та впорядкували римсько-католицький цвинтар у с. Іванів Калинівського району. Це чергова акція волонтерів у громаді, яку організувала Олена Гаврилюк – голова ГО «Конфедерація поляків Поділля - ХХІ століття». 

Даний проект фінансується з «Програми підтримки діяльності національно-культурних товариств області та забезпечення міжконфесійної злагоди і духовно-морального розвитку Вінниччини на період 2016-2020 роки» за підтримки управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації.

Щорічно громадські організації польської спільноти області впорядковують римсько-католицькі цвинтарі, які відносяться до пам’яток історії та культури Вінниччини. У квітні поточного року члени організації «Конфедерація поляків Поділля - ХХІ століття» впорядкували старий римсько-католицький цвинтар у с. Мовчани Жмеринського району, яким опікуються більше шести років.